28.3.2017. 8:05
0
Interresorna radna grupa danas o mogućim izmjenama Izbornog zakona BiH
Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH će na sjednici koja bi trebala biti održana danas nastaviti razgovore o mogućim izmjenama Izbornog zakona BiH.

- Krenut ćemo po poglavljima gdje postoji potreba za izmjenu izbornog zakona, imajući u vidu sve presude, i Evropskog suda za ljudska prava i domaćih ustavnih sudova - kazao je Feni član Interresorne radne grupe Halid Genjac.

Upitan da li su radnoj grupi već dostavljeni određeni prijedlozi, odgovorio je da je izborna komisija pripremila jedan prijedlog koji se uglavnom odnosi na tehničke izmjene.

- Prije formuliranja prijedloga na interresornoj grupi moraju prethoditi razgovori i traženje mogućih kompromisa - naveo je Genjac.        

(FENA/Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.