25.4.2017. 13:14
0
Marušić: Spavat ćemo na graničnim prelazima i Parlamentom FBiH dok se Rezolucija ne usvoji
Ratni veterani blokirali su granične prijelaze Bijaču i GP u blizini Imotskog Vinjani Donji, a Vlado Marušić, predsjednik Udruge zaboravljeni branitelji u izjavi za novinsku agencija Patria kaže da su se njihovi članovi okupili ispred zgrade Parlamenta FBiH i kaže da će ostati tu dok se Rezolucija branitelja/borca ne uvrsti na dnevni red i ne usvoji, piše Patria.

- Mi ćemo spavati tu, i na graničnim prelazima sve dok se ne usvoji Rezolucija branitelja u Parlamentu FBiH. Vladajuće stranke pismeno su se založile da će usvojiti Rezoluciju.Ovo stanje je rješivo za pet minuta. Rezolucija je zakonita, pravedna i mi ćemo ustrajati u ovoj našoj borbi - rekao je Marušić, koji se nalazi na graničnom prijelazu Vinjani Donji.

Inače, danas je tačno godina dana otkako su se nezadovoljni borci/branitelji došli u velikom broju pred Vladu FBiH, a kada je i nastala Rezolucija.

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.