25.4.2017. 15:25
1
Ahmetović: Ostala je samo akcija i stranka dva, tri lica
Sadik Ahmetović, jedan od tri zastupnika koji je od Predsjedništva Stranke demokratske akcije sinoć dobio ukor, reagovao je odluke stranke, piše N1.

"Predsjedništvo SDA sinoć je pokazalo da ne poštuje silu argumenta, već argument sile. U SDA je sada zvanično uveden verbalni delikt, guši se sloboda mišljenja, ali se, istovremeno, podržava nasilje. Kažnjavaju ljude koji imaju stav i koji svoj stav brane argumentima, dok nagrađuju ljude koji svoje mutne poslove prikrivaju nasiljem. Sinoć je protjerana demokratija iz SDA. Ostala je samo akcija i stranka dva-tri lica", kazao je Ahmetović.

Podsjetimo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović sinoć je novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke, saopćio da su trojica poslanika Salko Sokolović, Sadik Ahmetović i Šemsudin Mehmedović dobili javni ukor u stranci, "žuti karton",  kako se izrazio Izetbegović. Također, donesena je odluka o isključenju Senada Šepića iz SDA, piše N1.

Ahmetović i Mehemdović danas su iznijeli stvari iz prostorija Kluba Stranke demokratske akcije u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine. Prema najavama, isto bi tokom dana trebao uraditi i Salko Sokolović. Četvrti zastupnik Senad Šepić ranije je iznio svoje stvari iz prostorija Kluba SDA.

(Fena/Alen Avdić) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.