4.5.2017. 11:58
0
Potpisan Memorandum u oblasti borbe protiv korupcije u KS-u
Memorandum o razumijevanju Tima Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) i Mreže ACCOUNT potpisan je danas u Sarajevu.

Memorandum su potpisali predsjednik Tima Erduan Kafedžić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK) Hasim Šabotić i direktor Mreže ACCOUNT Eldin Karić.

Potpisivanjem ovog dokumenta formalizira se saradnja strana potpisnica na realizaciji mjera iz Akcionog plana za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije (2015-2019 godina), u dijelu koji predviđa učešće organizacija civilnog društva u borbi protiv korupcije i u dijelu ostvarivanja saradnje u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

Direktor APIK-a Hasim Šabotić istakao je da je dosad formirano oko 350 kontakt tački, provedeno oko deset obuka te najavio uspješnu saradnju u oblasti borbe protiv korupcije.

Predsjednik Tima Vlade KS-a Erduan Kafedžić naglasio je da je ovo formalni dio nakon čega slijede konkretne intervencije u prevenciji korupcije.

- Kao Tim Vlade želimo širom otvoriti vrata borbi protiv najveće pošasti u KS-u, to je korupcija - istakao je.

Naglasio je značaj učešća nevladinog sektora u borbi protiv korupcije, ali i privrednika.

Direktor Mreže Account naglašava da ova saradnja traje godinu dana, da su uradili veliki dio posla, ali je ipak izrazio nezadovoljstvo zbog nedostataka kapaciteta u borbi te kazao da sve uče u hodu.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.