20.5.2017. 16:33
0
Izabrani novi članovi Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti
Skupština Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) danas je na redovnom zasjedanju u Sarajevu, nakon glasanja, donijela odluku o prijemu novih članova Akademije.

U status redovnih članova primljeni su: Aida Salihagić-Kadić, Seid Hasanefendić, Refik Šećibović i Galib Šljivo, dok su u status dopisnih članova primljeni Aziz Hasanović, Ilber Ortayli, Hazbo Skoko, Đelo Jusić, Suad Kurtćehajić, Emir Ramić, Džemal Najetović, Mujo Demirović, Šefkija Čekić i Haris Hromić.

Izboru je prethodila predviđena procedura od prijedloga preko komisija i referata do utvrđivanja liste kandidata od Predsjedništva Akademije.

Novoizabrani članovi će biti inaugurisani na posebnoj svečanoj sjednici Skupštine Akademije.

Članovi Akademije jednoglasno su izabrali akademika Hasniju Muratagića-Tunu za predsjednika Senata Akademije nakon što se sa te pozicije povukao akademik Ejup Ganić.

Skupština je također razmatrala prijedlog „Deklaracije o Bosni“ te zadužila članove Akademije da na ponuđeni tekst dostave svoje primjedbe i sugestije kako bi ovaj dokument bio usvojen na narednom zasjedanju Skupštine, saopćeno je iz Informativne službe BANU. 

(FENA/Merima Druškić) 

BANU
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.