27.5.2017. 14:09
0
U toku izgradnja dječijih igrališta na Dobrinji i Alipašinom Polju
U naseljima Dobrinja i Alipašino Polje počela je izgradnja dva dječija igrališta, a projekt zajednički finansiraju Grad Sarajevo i Općina Novi Grad u iznosu oko 80.000 KM.

Radovi su u toku u blizini vrtića "Kadifica", na Dobrinji, kojeg je Općina Novi Grad 2014. adaptirala i prilagodila potrebama najmlađih stanovnika općine. Namijenjeno je mališanima do tri godine i nešto starijoj djeci, tako da će izgradnjom staze biti podijeljeno u dvije zone.

Igralište će biti ograđeno i opremljeno mobilijarom i modernim spravama za igru. U sklopu igrališta će biti postavljene i klupe za sjedenje, a izgradit će se i pristupne staze do igrališta.

Igralište čija je izgradnja u toku u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, u neposrednoj blizini na Alipašinom Polju, bit će prilagođeno i djeci s poteškoćama u razvoju.

Nalazit će se u neposrednoj blizini Servisnog centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", tako da će biti dostupno i djeci koja borave u Centru. Osim pratećeg mobilijara i sprava za dječiju igru, te pješčanika, na tom igralištu bit će postavljena i gumena podloga, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.