28.5.2017. 11:40
7
Dragan Čović opet promijenio boju dresa
Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović opet je promijenio klub za koji navija


Nakon što je prije desetak dana javno dao podršku fudbalerima Širokog Brijega uoči utakmice protiv Sarajeva u finalu Kupa, danas se Čović priklonio igračima Zrinjskog.  

Naime, mostarski klub danas na stadionu pod Bijelim Brijegom igra utakmicu protiv tuzlanske Slobode u kojoj ima šansu da pobjedom osvoji naslov prvaka BiH.  

Dragan Čović je u dresu Zrinjskog uputio poruku "Svi pod Bijeli Brijeg, Zrinjski te treba".  

Iako se većina ljudi od malih nogu opredijeli za neki klub i za njega navija do kraja života, Čović očigledno nije jedan od njih, jer je dobro poznato da je u mladosti navijao za Velež.  

Poznata je njegova fotografija iz 1974. godine na kojoj se vide Dragan Čović i mostarski pjesnik Tahir Delić kako s bubnjem predvode navijače Veleža u Splitu pred utakmicu s Hajdukom. Kada i zašto je Čović promijenio navijačko opredjeljenje, zna samo on.  

Velež je nekada slovio za tim koji igra najljepši fudbal u bivšoj Jugoslaviji, a danas se bori da preživi, pa je moguće da se Čoviću više ne sviđa stil igre mostarskih Rođenih.

(Patria/Amila Alijagić)

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.