15.6.2017. 15:43
0
SDP i DF dogovorile saradnju na današnjem sastanku
Delegacija Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH konkretizirale su na današnjem sastanku aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih, u front za "skidanje s vlasti aktuelne nacionalpolitičke oligarhije", saopćeno je iz DF-a.

Utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka. U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajedničkih klubova poslanika i delegata SDP-a i DF-a na svim nivoima.

- Činjenica je da sadašnja vlast na svim nivoima vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost. Nastavi li se ovako, ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija već i građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra, na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući, ne isključuje nove nacionalne sukobe - citat je iz saopćenja.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima saradnje u okviru jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja.

Kako je saopćeno, prioritetna su tri cilja: sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakavih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta; na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti; ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu BiH, posebno nezaposlenima, penzionerima, radnicima i mladoj populaciji.

Ukoliko se to ne desi 2018. godine, učesnici sastanka izražavaju bojazan da će to značiti  kraj Bosne i Hercegovine za kakvu se oni zalažu i za koju su se borile generacije prije.

Sastanak je održan u sjedištu DF-a, a delegacije su predvodili predsjednici te stranke i SDP-a Željko Komšić i Nermin Nikšić.

(Fena / Haris Ahbabović)

DFSDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.