16.6.2017. 16:37
0
UKC RS može primiti pacijente iz Federacije samo uz odobrenje FZO FBiH
Jutros je iz udruženja gađanki oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" iz Banjaluke saopšteno da se "pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu javiti u UKC Banjaluka gdje će im biti pružena adekvatna pomoć i tretman".

"Odmah su građani iz Federacije BiH danas masovno počeli da pozivaju UKC Banjaluka sa namjerom da dođu i da se liječe. Međutim, za tako nešto pacijenti se prvo moraju javiti Fondu zdravstvenog osiguranja kako bi im se dala saglasnost za liječenje u UKC Banjaluka, pišu Nezavisne. 

Molimo pacijente da se ne javljaju u UKC Banjaluka pojedinačno, te da najprije obezbijede odobrenje fondova zdravstvenog osiguranja na području kantona na kojima imaju prebivalište" objasnila je Azra Ikalović iz udruženja "Iskira". 

Udruženje "Iskra" dogovorilo je danas sa Univerzitetskim kliničkim centrom iz Banjaluke, da se ponudi svim onkološkim pacijentkinjama kojima je početkom ove sedmice uskraćena usluga radijacije u UKC Sarajevo, da tretmane radijacije i hemoterapije obave u UKC Banjaluka. 

"UKC Banjaluka se složio s prijedlogom da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma i koje ne mogu čekati da se aparati poprave u Sarajevu. U UKC Banjaluka su nam rekli da mogu primiti sve pacijenkinje, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH", navodi udruženje "Iskra". 

Ikalović je objasnila da smještaj u UKC Banjaluka "može biti obezbijeđen za sve pacijentkinje iz FBiH koje su uporedo na hemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju tretman samo zračenja mogu biti smješteni u Domu penzionera u Banjaluci". 

"Ovaj dogovor je ostvaren u saradnji sa nevladinim sektorom, UKC Banjaluka, Centrom za zračenje u Banjaluci, predstanicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma penzionera u Banjaluci.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.