7.7.2017. 10:29
2
Izetbegović: Živimo svi u nezavisnoj BiH, treba da je volimo
Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Bakir Izetbegović smatra očekivanom odluku Ustavnog suda BiH koji je, kao neosnovane, odbacio apelacije zastupnika NSRS-a o pitanju ustavnosti 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH i 25. novembra kao Dana državnosti BiH

- To su praznici, neki od njih čak i predratni, koji ne diskriminiraju nikoga. Živimo svi u nezavisnoj BiH, treba da volimo tu državu. Očekivana je to odluka, koju pozdravljam - naglasio je u izjavi novinarima u Sarajevu na sinoćnjoj manifestaciji     Izbor najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Evrope za 2017. godinu.    

Zahtjev za ocjenu ustavnosti obilježavanja 1. marta Danom nezavisnosti RBiH i 25. novembra Danom državnosti RBiH uslijedio je nedugo nakon odluke Ustavnog suda BiH koji je proglasio neustavnim obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a.

(Fena/Alen Avdić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.