25.7.2017. 18:35
0
Banja Luka: Na ulici se skidao go i pokazivao spolni organ
Vanja Gajić (40) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da se u banjalučkom naselju Nova Varoš skidao gol i građanima pokazivao spolni organ!

Iako postoje indicije da je riječ o istom manijaku koji je nedavno napao 32-godišnju djevojku, policija za to nema dokaze, piše Avaz.  

Gajić je uhapšen u nedjelju ujutro nakon što su građani prijavili da se nepoznati muškarac kreće ulicama Petra Rađenovića i Ranka Šipke i da se skida i pokazuje spolni organ. 

- Nakon prijave, policijski službenici pronašli su tu osobu i utvrdili da se radi o V. G. (40) iz Banje Luke - rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka. 

Ona nije mogla da kaže da li se Gajić dovodi u vezu s nedavnim pokušajem silovanja 32-godišnje djevojke kod Osnovne škole "Ivo Andrić", kao i s drugim nasrtajima na žene koji su se u posljednja dva mjeseca dogodili u Banjoj Luci. 

- Policijski službenici nastavljaju preduzimati sve potrebne mjere i radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i eventualnog povezivanja osoba s drugim sličnim događajima na području grada - rekla je Markanović. 

Nezvanično saznajemo da je napadnuta 32-godišnjakinja, nakon hapšenja Vanje Gajića, pozvana u policiju na prepoznavanje, ali tom prilikom nije mogla sa sigurnošću da se izjasni da li je Gajić taj koji ju je napao, piše Avaz. 

Upravo zbog toga Gajić je pušten na slobodu i protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava zbog nedoličnog ponašanja. Za sada krivično neće odgovarati, izuzev ako se ne pronađu dokazi koji ga direktno dovode u vezu s drugim napadima. 

Napad na 32-godišnju djevojka dogodio se 21. jula sat poslije ponoći. Djevojka je prijavila da ju je muškarac presreo kod škole i rukama je zgrabio za grudi, zadnjicu, a potom i za vrat, uz riječi: "J...u te, jako ću te je...i!" Ona je razgovorom uspjela da mu skrene pažnju, što je iskoristila da pozove pomoć kada je u ulici ugledala svog komšiju na biciklu i manijak je pobjegao.

(Merima Druškić)

Banja Luka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.