31.7.2017. 17:17
0
Imamović: Veoma dobra saradnja Grada Tuzle s nevladinim sektorom
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović Imamović istaknuo je veoma dobru saradnju Grada s nevladinim organizacijama, koja se zasniva na partnerskoj i ravnopravnoj osnovi.

Imamović je to izjavio danas tokom susreta u Gradskoj upravi s delegacijom udruženja “CET Platforma” i učesnika projekta Present Simple Future Perfect, finansiranog kroz EU program Erasmus + KA1, saopćeno je iz Gradske uprave.

Članovi delegacije dolaze iz partnerskih zemalja učesnica projekta: Latvije, Litvanije, Finske, Estonije, Rumunije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje kompetitivnosti mladih na tržištu rada te je u tom kontekstu razgovarano o situaciji u BiH i Tuzli.

Po riječima Imamovića, saradnjom s nevladinim organizacijama lokalna samouprava identificira potrebe i pruža pomoć mladima i obratno, mladi pružaju pomoć i doprinose boljem i efikasnijem radu lokalne vlasti.

U Tuzli je implementiran veliki broj projekata koje su inicirali mladi s ciljem edukacije, osnaživanja i profesionalne orijentacije, kako mladih, tako i osoba s posebnim potrebama ili pripadnika manjiskih zajednica.

Tokom današnjeg sastanka razgovarano je o ulozi nevladinog sektora te ulozi mladih u društvu i načinima na koje mladi mogu doprinijeti i doprinose sveukupnom razvoju lokalne zajednice.

Jedan od ciljeva projekta je povećanje kompetitivnosti mladih na tržištu rada te je u tom kontekstu razgovarano o situaciji u BiH i Tuzli.

(Fena/Alen AVdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.