23.8.2017. 11:45
0
Zasjeda Predsjedništvo BiH, na dnevnom redu i Izvještaj u vezi Upitnika Evropske komisije
U Sarajevu danas zasjeda Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Na 38. redovnoj sjednici Predsjedništva bit će razmatrano nekoliko prijedloga i odluka o međunarodnoj saradnji.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj Vijeća ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi  pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Također, na dnevnom redu će biti i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Islamske Republike Pakistan o uzajamnom ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih pasoše, zatim sporazum o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vijeća ministara Republike Albanije u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Između ostalog biće govora i o Prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za sporazum o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i  razvoj za projekat jačanja bankarskog sektora, sporazum o gospodarsko-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine, sporazum o finansiranju za program Interreg V-B Jadransko-jonski između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i Italije, koju predstavlja Regione Emilia-Romagna, Upravljačko tijelo transnacionalnog programa saradnje „Interreg V-B Jadransko-jonski (ADRION).

Na dnevnom redu će se naći Izvještaj o realizaciji aktivnosti vezanih za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP), prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za  Sporazum o kulturnoj, obrazovnoj i naučnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Češke Republike, prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Programa saradnje u području kulture, nauke i obrazovanja između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije za period 2017. – 2019. godina, davanje odobrenja za zaključivanje Protokola o bilateralnoj saradnji između Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i Savezne službe za rad i zapošljavanje Ruske Federacije...


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.