21.9.2017. 16:36
0
Razočarani borci vraćaju se u kamp: Dom naroda nas je iznevjerio
Delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH sa 32 glasa za, sedam protiv i šest suzdržanih usvojili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima boraca i njihovih porodica.

U ovaj zakon uvršten je jedinstveni registar boraca koji je jedan od tri osnovna zahtjeva demobilisanih boraca koji već mjesecima protestuju, a okupili su se i danas pred zgradom Federalnog parlamenta. Nije usvojen zaključak da se jedinstveni registar objavi u roku od devedeset dana od stupanja na snagu Zakona, kao ni zaključak o boračkom dodatku, što je također jedan od zahtjeva boraca.

Razočarani borci poručuju da i dalje ostaju pred zgradom vlade, a da će u kampu donijeti odluku koji su im naredni kroaci.

- Osjećamo se izdano, Dom naroda nije ništa uradio za nas. Razočarani smo i sada idemo ponovo u kamp. Tamo ćemo dogovoriti šta dalje – kaže jedan borac za Patriju.

Podsjećamo, više od tri mjeseca demobilisani borci protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH gdje su postavili i šatorsko naselje, a od Vlade Federacije traže formiranje jedinstvenog registra boraca, ukidanje finansiranja boračkih udruženja i borački dodatak za sve borce.

 (NAP/Merima Druškić)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.