27.9.2017. 13:25
0
Bh. sportisti dobili stipendije za ljetne OI Tokyo 2020
Olimpijski komitet BiH osigurao je 14 stipendija za za bh. sportiste za predstojeće olimpijske igre Tokyo 2020.
Kod muškaraca su stipendije dobili Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Harun Sadiković (judo), Meris Muhović (karate), Adem Fetahović (boks), Hamza Alić (atletika), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), dok će kod žena biti stipendirane Larisa Cerić (judo), Aleksandra Samardžić (judo), Ivona Ćavar (karate), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Lejla Tanović (biciklizam) i Amina Kajtaz (plivanje).

Bh. sportisti će primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 američkih dolara u trajanju od tri godine, što je za 78.000 dolara više nego za posljednje Olimpijske igre Rio 2016.

Ukupna podrška OKBiH i Olimpijske solidarnosti po sportisti iznosi 18.000 dolara, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.