5.10.2017. 17:15
0
Ministrica Pendeš razgovarala sa zapovjednikom Stožera NATO-a
Ministrica obrane BiH Marina Pendeš sastala se danas sa zapovjednikom Stožera NATO-a u Sarajevu, američkim brigadnim generalom Robertom A. Hustonom.


Na sastanku je analiziran dosadašnji napredak Ministarstva obrane BiH u aktivnostima potrebnim za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP) u Sjevernoatlantskom savezu (NATO) te razmotreni naredni koraci u tom smijeru.

Ministrica Pendeš i general Huston razgovarali su i o ključnim aspektima razvoja sektora obrane u Bosni i Hercegovini, pri čemu je pozitivno ocijenjena međusobna suradnja na tome polju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.