6.10.2017. 11:33
0
Vukota Govedarica: Nema parlamentarne većine za usvajanje zakona o akcizama
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da će se prilikom razmatranja seta zakona o akcizama u BiH “pokazati da nema parlamentrane većine na nivou BiH”.

-Kada su u pitanju akcize pokazat će se da nema parlamentrane većine. O pitanju nekih drugih stvari možemo razgovarati ako su prevenstveno u interesu građana RS-a - rekao je Govedarica u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Tvrdi da su akcize posljedica Pisma namjere Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

-I jedan i drugi entitet troše više sredstava nego što imaju i na taj način se pokriva tekuća likvidnost - ustvrdio je Govedarica.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH je 4.oktobra većinom glasova postigao saglasnost o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.

Utvrđen je raniji prijedlog koji je već prošao u Domu naroda BiH. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić se nije složio s ovim prijedlogom jer, kako je naveo, raspodjela neće biti transparentna i akcize nisu namjenske.

Zvizdić tvrdi da ovaj prijedlog neće proći na Predstavničkom domu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.