11.10.2017. 11:46
0
Djeca traže ono što im pripada – Održana Prva dječija skupština KS
„Danas tražimo ono što nam pripada!“ – poručila su djeca sa Prve dječije skupštine Kantona Sarajevo koja je 6. oktobra 2017. godine organizivana u zgradi Općine Novi Grad u okviru obilježavanja Dječije nedjelje.
Prvoj dječijoj skupštini KS prisustvovala su djeca i njihovi roditelji, ali i predstavnici vlasti svih nivoa.

Tužno je da imamo potrebu govoriti o ovim stvarima i ukazivati na svakodnevno nepoštivanje dječijih prava, naročito kada govorimo o djeci sa invaliditetom, ali se nadamo da će sav naš trud rezultirati većom brigom donosioca odluka i svih drugih koji trenutno stanje mogu mijenjati.“ – poručila je Ines Kavalec, direktorica Udruženja „Dajte nam šansu“ koje je i organizovalo dešavanje.

Zaslužujemo sigurno djetinjstvo, imamo pravo na obrazovanje, razlike postoje, ali nas one ne određuju – još su neke od poruka koje su najmlađi poslali predstavnicima vlasti, ali i svim građanima koji zaboravljaju na njihova prava.

Održavanjem Prve dječije skupštine nastoji se ukazati na nedovoljno poštivanje prava djece, ali i nebrigu sistema o djeci sa invaliditetom i njihovim porodicama.

Prvu dječiju skupštinu organizovalo je Udruženje „Dajte nam šansu“ uz podršku Ministarstva za rad, socijalna pitanja, raseljena lica i izbjeglice KS.

Udruženje „Dajte Nam šansu“ je neprofitna, nevladina, altruistična organizacija koju su osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, iz potrebe da udruženi djeluju na stvaranju boljih društvenih okolnosti za ugodniji život svojih porodica i svoje djece.

Ovo udruženje osnivač je i Servis centra „Dajte nam šansu“ koji brine o djeci sa invaliditetom i njihovim porodicama, a čije rad podržava USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.