24.10.2017. 15:00
0
Crnadak: Sva prava ambasadorice Čolaković su poštovana
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je danas da su sva prava ambasadorice BiH u Holandiji Mirsade Čolaković poštovana, ali da su neke njene odluke „direktan udar na BiH i njenu diplomatiju“.

Istakao je da će poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut dobiti pisani odgovor u vezi s „slučajem“ ambasadorice Čolaković, koji je zatražio danas na sjednici oba doma bh. parlamenta.

-Siguran sam da mu se odgovor neće svidjeti, jer su sva prava ambasadorice Čolaković poštovana. Međutim, njena odluka da ne proslijedi pismo ministra Vijeća ministara BiH je direktan udarac i na BiH i njenu diplomatiju i to od nekoga kome su 'puna usta' BiH - ustvrdio je Crnadak.

Smatra da je „očigledno da posanik Arnaut vodi kampanju za slijedećeg ministra vanjskih poslova BiH“.

-Bilo bi dobro da on saopći javnosi koje je njegove mišljenje o novouspostavljenoj praksi da ambasadori mogu samostalno odlučivati, bez ikakve odgovornosti, da li hoće ili ne proslijediti pismo ministra u Vijeću ministara, člana Predsjedništva BiH ili parlamenta - dodao je šef bh. diplomatije.

Izjavu Arnauta, kako ga ne poznaje, ocijenio je kao neistinitu i krajnje nekorektnu.

- Odlično me je poznavao onda kada je tražio da se slikam s njim i njegovim gostima iz Australije. Očigledno da Arnaut veoma neuspješno pokušava da glumi Maria Karamatića - dodao je Crnadak.

Arnaut je danas zatražio odgovor od ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka u vezi nepoštovanja, kako je kazao, ljudskih prava ambasadorice Mirsade Čolaković.

Ocijenio je da se prema njoj postupalo krajnje nefer nakon situacije predaje zahtjeva za reviziju presude u slučaju Bosne i Hercegovine protiv Republike Srbije Međunarodnom sudu pravde u Haagu, kada je Čolaković obavljala dužnost ambasadorice u Holandiji.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.