2.11.2017. 12:06
0
Nawaz Sharif se vratio u Pakistan kako bi mu se sudilo za korupciju
Bivši premijer Pakistana Nawaz Sharif vratio se u zemlju kako bi se pojavio sa sudu zbog optužbi za korupciju, javlja agencija Xinhua.

Sud je izdao nalog za njegovo hapšenje nakon što se prvotno nije pojavio na saslušanju u predmetu protiv njega i njegove djece.

Očekuje se da će na sutrašnjem saslušanju biti zvanično i potvrđena optužnica protiv njega.

Sharif je zatražio od Visokog suda u Islamabadu da odbaci podizanje optužnice i zaustavi istragu. On je boravio u Londonu u posljednje vrijeme gdje se njegova supruga liječi od raka, rekli su izvori iz porodice.

Premijersku poziciju napustio je u julu ove godine nakon što je Vrhovni sud Pakistana to naredio , a zbog optužbi koje su se odnosile na neprijavljivanje prihoda koje je imala kompanija u vlasništvu jednog od njegovih sinova.

On je odbacivao sve optužbe do sada i tražio da se sam brani pred sudom tvrdeći da su optužbe iznesene samo kako bi ga se uklonilo s pozicije.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.