10.11.2017. 12:42
0
Zovko: Protiv Dervente neće biti lagano
Rukometni klub Bosna Centrotrans ovog vikenda igrat će meč 7. kola Premijer lige BiH protiv Dervente.

Uoči susreta, trener Bosne Dragan Zovko osvrnuo se prvo na meč protiv Goražda u prošlom kolu, kada je Bosna poražena sa 26:25.

- Na kraju bi se moglo reći da je to nesretan poraz i da nam fali jako malo, a ustvari to malo je jako puno. To je život i to je sport, a mislim da mi postajemo opsjednuti bodovima nekim. Zamislite da smo mi pobijedili i da nije bilo nesretnog šuta, sad bi svi rekli da smo mi prava ekipa, a ovako što smo 50 sekundi prije kraja bili u vodstvu i na kraju izgubili neki jedva čekaju da kažu da smo jadna ekipa. Ja konstatujem drugu stvar, a to je da mi iz meča u meč igramo sve bolje - rekao je Zovko.

Prokomentarisao je i meč koji slijedi istakavši da njegovu ekipu čeka nimalo lagan meč, jer je Derventa odlična ekipa, koja sjajno radi i po njemu ima najboljeg trenera u BiH, Zorana Dokića.

- Sigurno da želimo pobjedu i da je možemo ostvariti, ali nema unaprijed upisivanja bodova. Mentalno ćemo biti spremni, trkački i atletski smo spremni, tehnički napreduju momci, a taktički niko nam dosad nije napravio problem. Utakmica neće biti laka uopšte i nijedna nije gotova dok ne istekne 60 minuta - zaključio je Zovko, saopćeno je iz RK Bosna Centrotrans.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.