11.11.2017. 19:00
0
Sud BiH odbio sve mjere zabrane za osumnjičene u predmetu Registar
Sud BiH nije izrekao mjere zabrane osumnjičenima Predragu Kurtešu, Kemalu Kačaporu, Draganu Miokoviću i Enesu Masli koji su ranije uhapšeni u okviru akcije kodnog naziva “Registar”, potvrdio je branilac prvoosumnjičenog Kemala Kačapora Vlado Adamović.


Odbijene su sve mjere zabrane, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će se žaliti.

Ova odluka je uslijedila nakon jutrošnjeg ročišta na Sudu BiH. Četvorica uhapšenih sinoć kasno su pušteni na slobodu. 

Advokati osumnjičenih rekli su u sudnici da su Kurteš, Kačapor, Mioković i Maslo, inače osumnjičeni za organizovani kriminal, nezakonito zadržani u pritvoru, da Tužilaštvo BiH nema dokaze o udruživanju u kriminalnu grupu, kao i to da je milion KM, za koji se sumnjiče da su oštetili budžet Federacije BiH, “beznačajan”.

Iz Tužilaštva BiH je rečeno da je istraga u završnoj fazi kao i da se uskoro očekuje podizanje optužnice.

(NAP/Amila Alijagić)

Sud BiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.