2.12.2017. 16:50
0
Omerbegović-Arapović: Akcize su trenutno jedno od najlakših rješenja koje su nametnuli stranci
Potpredsjednica SBB-a i makroekonomistica Adisa Omerbegović Arapović gostovala je u programu N1 televizije gdje je govorila o nedavnom sastanku više stranaka povodom prijedloga Zakona o izbornim jedinicama.

"Jasmo smo rekli da nismo dio vladajuće koalicije i da parlamentarna većina ne postoji i da ova vlada nema većinsku podršku u Parlamentu. Mi smo konstruktivna opozicija. Ministri SBB-a će podnijeti ostavke, mislim da je itekako jasno da ova Vlada nema parlamentarnu većinu koja stoji iza nje. Pokušat ćemo se ponašati tako da ne dovedemo do većeg zla, tj. da nama neko ne može pripisati da smo mi doveli do veće krize", kazala je Omerbegović - Arapović.

Kazala je da su akcize trenutno jedno od najlakših rješenja koja je nametnula međunarodna zajednica.

"Reći ću vam da su akcize u ovom jednom trenutku u kojem je društvo opterećno raznim nametima, to bi bilo jedno od najlakših rješenja koje je međunaordna zajednica i kreditori stavili na sto kao nešto što bi pokrenulo ovu ekonomiju", kazala je i dodala:

"Postoji jedan treći efekat, a to je što je EBRD u svom izvještaju rekao: Ekonomija zaista stagnira. SBB bira manje zlo jer ne želimo snositi odgovornost za jedan finansijski kolaps".


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.