5.12.2017. 12:49
0
Čović: Hrvati moraju tražiti način da prežive u BiH
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako Hrvati moraju tražiti način da prežive u BiH, a istovremeno zadržati i učvrstiti poziciju jednakopravnog, konstitutivnog i suverenog naroda.

- Ovakvi razgovori, kao što je ovaj danas u Mostaru, prije svega su jedno ohrabrenje nama u BiH da ne trebamo izgubiti vjeru, da moramo tražiti načina kako preživjeti u BiH, kako graditi svoju domovinu BiH, a istovremeno da zadržimo i učvrstimo poziciju potpuno jednakopravnog, konstitutivnog i suverenog naroda, iako smo najmalobrojniji narod na čitavom prostoru BiH - kazao je Čović nakon sastanka s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

U izjavi za medije, Plenković je istaknuo kako je njegova prva i ključna poruka da je Hrvatska partner i prijatelj BiH i da to kontinuirano dokazuje.

- Naš posjet BiH došao je i u kontekstu presude Haškoga suda od prošloga tjedna. Ovdje želim vrlo jasno izraziti žaljenje i sućut prema svim žrtvama, i zbog kaznenih djela i zločina koje su navedeni u toj presudi, a isto tako i za sve druge zločine koji su se dogodili na teritoriju BiH uključujući i one prema pripadnicima hrvatskog naroda - kazao je Plenković.

(FENA/ Aida Selmanović) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.