7.12.2017. 12:30
0
Pendeš primila u nastupni posjet veleposlanicu Kanade za BiH Isabelle Poupart
Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, sa suradnicima, u srijedu je primila u nastupni posjet veleposlanicu Kanade za BiH Isabelle Poupart s rezidencijom u Budimpešti i brigadira Rolanda Lavoie sa sjedištem u Beogradu.

Ministrica Pendeš poželjela je veleposlanici Poupart i vojnom izaslaniku za BiH Lavoieu dobrodošlicu i uspjeh u budućem radu na novim pozicijama.

Tijekom sastanka razgovarali su o aktivnostima MO i OSBiH kao što su aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP), pri tome se osvrnuvši na ovotjedni sastanak s akreditiranim veleposlanicima u BiH na kojem je nazočila i veleposlanica Pouart.

Veleposlanica je ovom prilikom zahvalila ministrici Pendeš na prezentaciji i iskazala snažnu potporu BiH na putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, sugovornici su razgovarali i o procesu deminiranja,  budući da je Kanada jedna od donatorskih država za BiH u tom procesu.

Ministrica Pendeš govorila je i o drugim aktivnostima MO i OSBiH, kao što su povećanje sposobnosti i spremnosti Oružanih snaga BiH za pomoć civilnim strukturama u slučaju katastrofa i nesreća, dosadašnjoj angažiranosti naših pripadnika u mirovnim misijama te povećanju broja pripadnika u istima, a čime BiH doprinosi očuvanju mira i sigurnosti u svijetu.

Također, govorila je i o povećanju sigurnosnih i tehničkih uvjeta skladištenja naoružanja i streljiva i nastavku smanjenja viškova streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, te o suzbijanju korupcije, za što je MOBiH izradilo i usvojilo analizu svih radnih mjesta podloženih korupciji, uključenosti MO i OSBiH u projektu „Žene lideri u obrani i sigurnosti – FLDS“ kao i drugim projektima za borbu protiv seksualnog nasilja nad ženama u sukobima.

Ministrica Pendeš je istaknula i dva glavna prioriteta MO i OSBiH koja se odnose na jačanje integriteta institucije i integracije u EU i NATO, i na kraju sastanka zahvalila  veleposlanici Poupart i državi Kanadi na dosadašnjoj nesebičnoj potpori koja se očituje kroz razne vidove pomoći, kako financijske tako i u edukacijskim programima koje koriste pripadnici OSBiH.

Veleposlanica Poupart iskazala je zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnim vojnom suradnjom, te istaknula otvorenost za njenim nastavkom uključujući i mogućnost realizacije novih zajedničkih projekata u skorijoj budućnosti, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.