8.12.2017. 13:39
0
U BiH sutra oblačno s padavinama
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme s padavinama. Kiša će padati u Posavini i tokom prijepodneva u istočnim i dijelovima centralne Bosne. U ostatku Bosne će padati snijeg.

U Hercegovini će biti  s kišom. Poslijepodne snijeg ili susnježica su mogući na sjeveru i istoku Hercegovine. U večernjim satima postepeni prestanak padavina. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do15, lokalno, do 25 cm, a na planinama i do 35 cm.

Vjetar u Hercegovini i na istoku Bosne, prijepodne, umjeren do jak, južni, a poslijepodne u slabljenju i skretanju na sjeverni. U ostatku zemlje vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 7 do 11, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura oko 5 stepeni, a u ostatku dana temperatura u padu.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne danas je oblačno vrijeme sa slabom kišom ponegdje. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 3, Mostar, Srebrenica 5, Livno, Trebinje 6, Sarajevo 7, Drvar, Široki Brijeg 8, Bugojno, Grude, Stolac 9, Jajce 10, Zenica, Zvornik 11, Bihać, Brčko, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 14, Banja Luka, Bijeljina, Prijedor 15 i Doboj 16, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.