14.12.2017. 13:50
0
Đokić: RS želi da isporučuje struju Brčko Distriktu
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić razgovarao je danas u Banjoj Luci s gradonačelnikom Brčko Distrikta Sinišom Milićem o snabdijevanju električnom energijom koje bi za ovaj distrikt obavljala "Elektroprivreda RS“.

-Razmijenili smo mišljenja u vezi s iznalaženjem najpovoljnijih modaliteta za snabdijevanje električnom energijom Brčko Distrikta BiH od strane Elektroprivrede RS-a - rekao je Đokić i dodao da je za Brčko Distrikt BiH nabavka električne energije iz RS "povoljnija u poređenju s nabavkom električne energije od strane FBiH“. 

Tokom sastanka je istaknuto da je u tekućoj godini bila veoma nepovoljna hidrološka situacija, kao i drugi nepovoljni uticaji na proces proizvodnje električne energije, što je uticalo na povećanje troškova, a smanjenje prihoda "Elektroprivrede RS“, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Učesnici sastanka su zaključili da će obaviti dodatne konsultacije i analize, kako bi što prije došli do finalnih usaglašenih rješenja.

Sastanku kod ministra Đokića prisustvovao je i direktor "Elektroprivede RS“ Željko Kovačević i Armin Drapić u ime Javnog komunalnog preduzeća Brčko Distrikta.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.