15.12.2017. 17:45
0
Mogherini i Hahn: EU i međunarodne institucije će pratiti provedbu seta zakona o akcizama
Usvajanje izmjena i dopuna paketa Zakona o akcizama u Predstavničkom domu Bosne i Hercegovine jutros je važno postignuće. Ova odluka će dati novi podstrek reformama koje su potrebne kako bi se obezbijedila dugoročna finansijska stabilnost zemlje, smatraju Federica Mogherini i Johannes Hahn visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i komesar za proširenje EU.

Omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz bitnu podršku međunarodnih partnera među kojima je i Evropska unija. Ovo će zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan poticaj rastu.

Usvojene mjere su neophodne za budući prosperitet građana i odajemo priznanje zastupnicima oba doma Parlamenta što su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i njenih građana. Evropska unija i međunarodne finansijske institucije će pomno pratiti provedbu ovog zakona. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.