23.12.2017. 14:40
0
"Ne možemo reći da se nije radilo, napravljeni su ipak neki rezultati u radu Skupštine"
Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Šerif Špago izjavio je novinarima u Mostaru kako nije zadovoljan radom Skupštine u 2017. godini, prije svega u zakonodavnim aktivnostima, istaknuvši kako je ovo jedna od slabijih godina što se tiče rada ovog županijskog tijela.

Po tom pitanju, kako je kazao, i županijska Vlada ima utjecaj na rezultate rada, imajući u vidu da predlaže najveći dio zakona, te da čak i oni zakoni koje predlažu zastupnici moraju proći mišljenje vlade i drugih tijela.

 - U tom dijelu nisam zadovoljan i smatram da je ovo jedna od slabijih godina što se tiče rada Skupštine - kazao je Špago. 

 Ali, dodao je, treba imati u vidu da su neke druge stvari rješavane, a s kojima su vlada i županija bile opterećene, kao što su rješavanje dugovanja prema zaposlenicima, donošenje Zakona o zaštiti obitelji, donošenje Strategije razvoja HNŽ-a, te usvajanje Nacrta prostornog plana HNŽ-a.

 - Ne možemo reći da se nije radilo, napravljeni su ipak neki rezultati u radu Skupštine, a nadam se da ćemo na sjednici do kraja godine usvojiti financijske dokumente kako bi popravili aktivnosti koje su bile slabije u prethodnom razdoblju ove godine - ustvrdio je Špago.

 Imajući u vidu ukupnu političku situaciju na državnoj i federalnoj razini, koja se, kako je kazao Špago, uglavnom prelama i na nižim razinama, zaključio je kako su ipak u 2017. godini "pokušali izvući nešto da Županija funkcionira bez nekih posebnih problema".     

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.