21.1.2018. 11:42
2
UFC: Stipe Miočić odbranio naslov
Amerikanac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić obranio je naslov svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je na bodove u Bostonu svladao izazivača iz Francuske Francisa Ngannoua.

Miočiću je to treća obrana naslova i šesta pobjeda zaredom, a do nje je došao jer je bio bolji i aktivniji u svih pet rundi, a odluka sudaca je bila jednoglasna. Hrvat iz Clevelanda je uspješno izbjegavao razorne udarce brutalnog nokautera Ngannoua, rodom iz Kameruna, koji je bio i favorit na kladionicama prije meča. Ngannou je ipak pogodio Miočića nekoliko puta u prve dvije runde, ali u preostale tri Miočić se pokazao boljim borcem i u "stojci" i na tlu. 

 Stipe je postao prvi borac u teškoj kategoriji koji je triput obranio pojas, ovo mu je bila 20. pobjeda u karijeri, u kojoj ima i dva poraza. 

 "Pokazao sam da sam najbolji i to je kraj priče. Sada želim samo otići kući svojoj ženi jer ćemo uskoro dobiti prvo dijete", objavio je nakon meča Miočić, čiji su preci došli u SAD iz Rtine pokraj Zadra. 

Ngannou je doživio prvi UFC poraz u svojoj sedmoj borbi, a nije uspio postati prvim UFC svjetskim prvakom iz Afrike. 

(FENA/Ajla Hurko)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.