6.2.2018. 18:00
0
Uhapšeno 16 osoba zbog krijumčarenja migranata
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli su opsežnu istražnu aktivnost kodnog naziva “Albatros”.

U okviru pomenute akcije slobode je lišeno 16 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Organizovanje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata“ iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi sa krivičnim djelom „Krijumčarenje ljudi“, iz člana 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U cilju pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u krivičnom postupku, izvršen je pretres na 14 lokacija na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Tuzlanskog kantona. Istovremeno, na području navedenih kantona službenici Službe za poslove sa strancima izvršili su kontrolu u osam objekata, na osnovu saznanja da su u njima smješteni ilegalni migranti.

 Prilikom rada na predmetu i tokom realizacije akcije ostvarena je operativna saradnja sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Tuzlanskog kantona, MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Unsko-sanskog kantona, MUP-a Republike Srpske, Granične policije Bosne i Hercegovine i Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine. Takođe, pod okriljem Europola, ostvarena je izuzetna međunarodna saradnja.

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, detaljnije informacije ćemo dostaviti u narednom periodu. 

(NAP/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.