8.2.2018. 16:40
0
Esad Zgodić: Ljudska historija nije ništa drugo nego kalonica
Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine i dr. Ismet Ovčina u svojim prostorijama bili su domaćin promocije knjige prof. dr. Esada Zgodića, koji je bosanskohercegovački politički teoretičar i dugogodišnji profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pod nazivom „Naučnici i rat“.

Knjiga je odlična i kao stručna literatura za historiju i buduća pokoljenja, kao obavezno štivo ali i kao neobavezno štivo za sve one koji vole da čitaju. 

Kako su nam iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine rekli: “Rukopis je posebno vrijedan pažnje zbog toga što istražuje svijet odnosa između naučnika kao „vladara istine“ i rata kao istine ljudi”

Također kroz ovu knjigu prepoznaje se dugogodišnje iskustvo autora o poznavanju  materije što nam svjedoče i dvije  odlične recenzije uvaženih prof.dr. Nerzuka Ćurka i prof.dr. Izeta Beridana također sa, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Recenzenti su dali svoje mišljenje o djelu prof. dr. Zgodića „Naučnici i rat“ i izrazili veliko zadovoljstvo I zahvalnost profesoru na ovakvoj kvalitetnoj literaturi.

Kraj promocije I zaključak je dao autor knjige prof. dr. Esad Zgodić, koji je zahvalan svojim kolegama, ali I svim prisutnim na dolasku.

“Zahvaljujem se ministrici Federalnog Ministarstva Obrazovanja i Nauke Elviri Dilberović koja je prva iz vlasti došla i učestvuje u ovome”, izjavio je prof. dr. Esad Zgodić.

Autor ove publikacije i uvaženi prof. dr.  Esad Zgodić, autor je i mnogih drugih publikacija,  između ostalog, i knjiga: Politička meteorologija, uloge atmosfere u politici (2007); Realpolitika i njeni protivnici (2008); Ideja bosanske nacije i drugi radovi (2008); Multiverzum vlasti, Za novu  kratologiju (2009); Tajni život demokratije, Prilog političkoj geologiji (2010); Kultura patriotizma, O vrlinama i porocima jedne ljubavi (2011); Teritorijalni nacionalizam, Ideologija, zlotvorstvo i alternative (2012); Politička zoologija, Odabrane teme (2014);  O državama, Kritički pojmovnik statologije, Knjiga 1; Knjiga 2 (2015);  Partije i koalicije (2015) itd.

(Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.