10.2.2018. 18:55
1
Novinar "Večernjeg lista": Na moje pitanje 'Smatrate li da je u Srebrenici izvršen genocid?', Dragan Mektić je rekao 'Da'"
Novinar "Večernjeg lista" Hasan Hajdar Diab rekao je da su u ovom listu danas bili primorani da emituju tonski zapis njegovog razgovora sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Draganom Mektićem, isključivo zato što ga je Mektić negirao i demantovao, čime je doveo u pitanje njegov kredibilitet kao novinara.

"Decidno i doslovno na moje pitanje `Smatrate li da je u Srebrenici izvršen genocid, Mektić je rekao `Da. Oni moraju proći katarzu i moraju to priznati...", naveo je novinar. 

On je istakao da mu je žao što je došlo do ove situacije. 

"Ja ne želim dizati tenzije i žao mi je jer smo uradili korektan intervju i on je bio izuzetno korektan, ali smo morali ovako reagovati jer je doveo u pitanje moj kredibilitet i vjerodostojnost pa sam morao reagovati", rekao je novinar Hasan Hajdar Diab za RTRS. 

Diab je naveo da mu je žao je što je Mektić demantovao navode iz intervjua, te da izgleda kao da novinar nije profesionalno obavio svoj posao. 

"Ja sam samo korektno prenio šta je on govorio i profesionalno odradio svoj posao. Opet ponavljam, žao mi je što je išao u demanti jer on zna da ja imam i snimak, pa čak imam i video zapis", naveo je Diab. 

Diab je dodao da je intervju sa Mektićem uradio 2. februara i da se on poslije toga nije javljao za autorizaciju niti je pitao kada će biti objavljen, te da ga je kontaktirao tek juče ujutro. 

Novinar "Večernjeg lista" kaže da je Mektić po svemu sudeći pokušao time da smanji efekat objavljenog intervjua. 

"Prema mom dubokom uvjerenju sama najava intervjua sa njim izazvala je reakciju ne samo u BiH već i šire", rekao je Diab. 

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.