17.2.2018. 17:57
0
Čović: Usvojiti Izborni zakon u naredna dva mjeseca
Danas je u Orašju održan sastanak izaslanstva dviju sestrinskih stranaka HDZ-a BiH i HDZ-a RH.

Izaslanstva su predvodili predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i Milijan Brkić zamjenik predsjednika HDZ-a RH i potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i saradnji dvije sestrinske stranke u kontekstu Općih izbora u BiH.

- Činimo sve unutar HDZ-a BiH i HNS-a da osiguramo protočnost svih pozitivnih ideja, koje dolaze od hrvatskih stranaka i koji smo imali u našoj strategiji kada je u pitanju vanjska politika, kako bi BiH dobila kandidatski status, aktivirala MAP, i s tom vjerom čekamo dolazak krajem veljače i Junckera i Mogherini, kazao je Čović u izjavi medijima nakon održanog sastanka.

Primarni zadatak, kako je rekao Čović, je usvojiti Izborni zakon u ova dva mjeseca, rasteretiti reformske procese, da bi se uopće mogli implementirati izborni rezultati.

- HDZ BiH i stranke okupljene oko HNS-a čvrsto zagovaraju da se odluka Ustavnog suda mora realizirati, što se jasno odnosi i na izbor članova Predsjedništva BiH i Doma naroda kako bi se osiguralo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, to nam je preokupacija i oko toga se vode intenzivni razgovori. Do kraja trećeg mjeseca imat ćemo osnove strategije za izbore i imati odgovor svih članica HNS-a oko našeg zajedničkog nastupa - zaključio je Čović.

Milijan Brkić zamjenik predsjednika HDZ-a RH i potpredsjednik Hrvatskog sabora, kazao je kako će sestrinska stranka iz Hrvatske dati maksimalnu podršku svim aktivnostima HDZ-a BiH odnosno Hrvatskom narodnom saboru te svim strankama koje okuplja Hrvatski narodni sabor.

- Mora se osigurati da Hrvati u BiH na Općim izborima mogu izabrati svoje legalne i legitimne predstavnike, a ne da im ih biraju predstavnici drugih naroda, kazao je Brkić.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.