27.2.2018. 13:06
0
Nastavak akcije Zadruga: Privedeno više osoba, među osumnjičenim i Mirza Čelik i njegova supruga
U nastavku akcije "Zadruga" koja je provedena u ponedjeljak pod nadzorom Tužilaštva KS uhapšene su dvije osobe Midhat Hajrić i Sanela Hadžibulić–Smajović i u toku je kriminalistička obrada, piše agencija Patria. Hajrić je direktor firme STEP koja između ostalog održava signalizaciju i semafore u Sarajevu.

Pretresi su obavljeni na više lokacija, a više osoba je privedeno, ispitano i pušteno da se brane sa slobode, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

U svojstvu osumnjičenog za pranje novca ispitan je i Mirza Čelik, šef Kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i vlasnik firme "Telefongradnja". Privedena je i njegova supruga Indira Čelik. Nakon ispitivanja, pušteni su da se brane sa slobode. Agencija Patria ranije je pisala o tenderima koje je firma Telefongradnja dobijala u Kantonu Sarajevo i sukobu interesa.

U svojstvu osumnjičenih ispitani su i Nataša Fazlić, Elmedin Kordić, Samir Šehović, Nedim Ćehajić, Edin Prljača, Mirsad Ličina, Amir Pirušić, Huso Kokor, Samira Kušljugić, Rubina Bučo, Mevlida Boja, Sead Hubjer, Enes Hadžiahmić i Haris Rahman.

Uhapšenima i osumnjičenima se na teret stavljaju krivična djela organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i pranje novca. 

Akcija Zadruga započela je 25. januara kada je uhapšeno 15 osoba, a desetine su ispitane u svojstvu osumnjičenih za različita krivična djela i finansijske malverzacije. 

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.