8.3.2018. 14:18
0
Khamenei: Iran neće pregovarati sa Zapadom oko svog regionalnog prisustva
Iran neće pregovarati sa Zapadom oko svog prisustva na Bliskom istoku, izjavio je vrhovni vođa Islamske Republike, ajatolah Ali Khamenei, nekoliko dana nakon što je gostujući šef francuske diplomatije pokušao da pokrene raspravu o ulozi Teherana u regionalnim sukobima.

Jean-Yves Le Drian doputovao je u Teheran u ponedjeljak s namjerom da potvrdi evropsku  podršku nuklearnom sporazumu koji je otvorio iransku ekonomiju prema svijetu, istovremeno ponavljajući američke brige oko iranskog raketnog programa i njegovog uticaja u regiji.

- Evropske zemlje dolaze (u Teheran) i kažu da žele pregovarati s Iranom zbog našeg prisustva u regiji. To uopće nije njihov posao. To je naša regija. Zašto ste ovdje? -navodi se Hameneijeva izjava na njegovom zvaničnom websiteu.

Khamenei tvrdi da će Iran razgovarati o toj temi samo s ostalim državama iz regije.

- Pregovarat ćemo s Amerikom kada želimo da budemo prisutni u Americi - dodao je on, prenosi Reuters.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.