11.3.2018. 14:15
0
Igor Crnadak nije pozvan na ceremoniju otvaranje: Polikliniku u Istočnom Sarajevu su izgradili svi građani RS
Povodom izjave ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragana Boganića da su svi ministri iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bili uredno pozvani na ceremoniju otvaranja Poliklinike u Istočnom Sarajevu 10. marta, iz Ministarstva vanjskih poslova BiH obavjestili su javnost da državni ministar vanjskih poslova Igor Crnadak nije dobio poziv da prisustvuje svečanosti.

„S obzirom na značaj ovog projekta, te značajan doprinos koji je pri njegovoj realizaciji imalo Vijeće ministara BiH, ministar Crnadak bi prisustvovao svečanosti da je od organizatora dobio odgovarajući poziv“, naveli su iz Ministarstva.

U Istočnom Sarajevu jučer je otvorena javna poliklinika, a na svečanosti su prisustovali samo ministri iz Vlade RS, odosno članovi vladajućeg SNSD-a, kao i entitetski predsjednik Milorad Dodik. Ministri iz Vijeća minister BiH, koji dolaze iz Saveza za promjene, najveći Dodikovi opomenti, nisu bili pozvani na svečanost. Svečanost u Istočnom Sarajevu ocijenjena je kao predizborni skup SNSD-a, iako je poliklinika izgrađena sredstvima građana, odnosno kreditima koje će vraćati svi građani tog bh. entiteta.

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) pozvali su Dodika da kaže koliko iznose krediti kojima vlast u tom bh. entitetu otvara bolnice, kliničke centre, autoputeve, škole i vrtiće.

Podsjećaju Dodika da je za polikliniku u Istočnom Sarajevu Vijeće ministara BiH osiguralo 3,2 miliona KM, a da sve ostalo, kako navode u saopćenju, plaća narod RS, prenosi Patria.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.