26.3.2018. 22:11
2
Nikola Špirić uvjeren u pobjedu svog predsjednika: Ivanić nema šanse protiv Dodika!
Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je Savez za promjene /SzP/ svaki dan sve slabiji i da počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić nema šanse protiv lider SNSD-a Milorad Dodika.

"Mi smo partija zbira, a ne razlike, nama prilaze ljudi. Oni dijele plijen, a izbori su tek u oktobru", istakao je Špirić. 

On je naglasio da je SNSD demokratska stranka i da ne misle svi o svemu isto, te da je to partija s jasnim programom. 

"Kad usaglasimo stav, svaki pojedinac je dužan da se drži tog stava. Zato nije bilo napuštanje SNSD-a. Milorad Dodik vodi politiku zbira, ako je to politika HDZ-a, ja im čestitam", dodao je Špirić. 

Govoreći o medijskim istupima ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, Špirić je za N1 rekao da je Mektić je ministar bezbjednosti unutar Savjeta ministara i da nije slobodan strijelac. 

"On bi trebalo da govori u ime organa. Kada je Savjet ministara donio odluku da postoji paravojska u Republici Srpskoj? Nikada. SzP je mimo volje birača formirao vlast s partijama iz Federacije BiH. Ne ljutim se ja mnogo na to što Dragan Mektić radi. Kada analitičar iz Republike Srpske daje komentare o bezbjednosnoj situaciji, to je komentar protiv BiH, kada /Emir/ Kusturica komentariše odnose, on je protiv BiH", naglasio je Špirić. 

(Srna / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.