12.5.2018. 17:20
0
Cormack: Razgovori bh. političkih lidera o Izbornom zakonu se trebaju nastaviti
U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine danas je održana finalna smotra školskog programa "Projekt građanin/Ja građanin" kojoj je prisustvovalo 360 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine odnosno 36 najuspješnijih timova osnovnih i srednjih škola.

Učenicima se danas obratila i američka ambasadorica Maureen Cormack koja je istakla da je BiH potreban obrazovni sistem koji će djecu okupljati na jednom mjestu, te je kazala da se to upravo pokušava kroz građanski aktivizam. 

- U svakoj demokratiji je to osnova jer građani moraju biti aktivni da bi izgradili bolju budućnost za to isto društvo. Mislim da su sva djeca koja prođu kroz ovaj program apsolutno spremna da tu ulogu i preuzmu - kazala je Cormack.

Finalnu smotru organizovao je Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH i Ministarstvom civilnih poslova BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.