13.5.2018. 20:38
0
Građani Lukavca odlučili: Edin Delić ostaje načelnik
Građani Lukavca na današnjem referendumu odlučili su da načelnik opštine Edin Delić ostane na ovoj funkciji.
Prava glasa na referendumu imale su 42.394 osobe, a prema preliminarnim rezultatima izlaznost glasača na referendum iznosila je oko 47 posto.

Prema preliminarnim rezultatima više od 70 posto građana odgovorilo je sa NE na referendumsko pitanje “Da li ste za opoziv načelnika Općine Lukavac Edina Delića?" 

Incijativu za opoziv načelnika u Općinskom vijeću pokrenuli su vijećnici Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA je opoziv zatražila zbog, kako smatraju, sumnjivog načina usvajanja budžeta, te zbog toga što se zaobilaze predstavnici mjesnih zajednica kada se provode određeni projekti.

Iz SDP-a su negirali ove navode i podcrtavaju da je sve u vezi usvajanja općinskog budžeta bilo u skladu sa zakonom.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u sportskoj dvorani u Lukavcu održan je skup podrške “Imaj petlju, reci ne” na kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada građana općine Lukavac, koji su dali podršku načelniku Edinu Deliću.

Skup građana podrške organizovala je grupa građana okupljene pod imenom “Unija građana”.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.