16.5.2018. 18:30
0
Granični prelaz Maljevac: Migranti legli na cestu, intervenirala policija
Blizu 50 migranata iz arapskih zemalja zaustavljeno je na prostoru graničnog prijelaza Maljevac, na tzv. ničijoj zemlji, između BiH i Hrvatske. Nakon što su zaustavljeni, sjeli su na saobraćajnicu, okruženi sa dvadesetak policajaca.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su Granična policija i policija Unsko-sanskog kantona sklonili oko pedesetak migranata sa saobraćajnice na granici te je saobraćaj sada u funkciji.

Migranti se i dalje nalaze uz saobraćajnicu, a, prema riječima Galića, pripadnici Granične policije, uz podršku kantonalne policije, pokušat će udaljiti migrante dalje od graničnog prijelaza.

Sa hrvatske strane je saopćeno kako sa migrantima koji ispoljavaju građanski neposluh “administriraju nepoznate osobe sa bh. strane granice”.

Među migrantima ima invalida, djece i žene. Jedan hrvatski policijski helikoptar kruži iznad Maljevca.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.