5.6.2018. 21:30
2
Nermin Nikšić obećava: Svake godine ćemo modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH
Na programskoj konvenciji SDP-a u Bihaću istaknuto je da će Denis Bećirović u Predsjedništvu BiH predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, tom prilikom je naveo da su članovi SDP-a, njih 27.000, izabrali Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da njegovu kandidaturu svakim danom podržava i sve veći broj drugih političkih stranaka, organizacija i istaknutih pojedinaca.

- Među prvima podrška je došla upravo iz Krajine. To je potvrda da se radi o kvalitetnom kandidatu, kojeg mnogi vide kao svog predstavnika. Naš član Predsjedništva BiH će predstavljati sve građane koji BiH smatraju svojom domovinom. Isto tako, on će biti predstavnik i svakog dijela naše zemlje - rekao je Nikšić.

On je napomenuo kako je činjenica da se neki dijelovi BiH zapostavljaju u razvojnim projektima i da je to potrebno promijeniti, jer samo tako se može graditi društvo jednake šanse i zemlja za sve njene građane.

- U Planu 10 stoji i da ćemo svake godine modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH. Škole su dotrajale i neuslovne. Imamo moralnu i demokratsku obavezu osiguravanja jednakih prilika u obrazovanju za svu našu djecu. Želimo da nam djeca idu u moderne i opremljene škole, gdje će naučiti kako da razmišljaju i kako da budu dobri, uspješni i sretni ljudi. Zato vam obećavam, nakon oktobarskih izbora, kada SDP preuzme vlast, razvoj zemlje kreće baš iz Krajine. Zbog svih propusta i nezasluženog odnosa prema Unsko–sanskom kantonu, prve škole ćemo obnoviti baš ovdje - naglasio je Nikšić.

Hajrudin Havić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP USK, poručio je da su neophodne radikalne mjere kako bi BiH krenula putem ozdravljenja i ubrzanog napretka.

- SDP-ov Plan 10 predviđa drastično porezno rasterećenje poslodavaca i privrede u cjelini. Višak sredstava koji ostane poslodavcima omogućit će im da više sredstava ulože u razvijanje poslovanja, zapošljavanje novih radnika i poboljšanje položaja postojećih radnika. SDP to namjerava postići insistiranjem na donošenju Zakona o minimalnoj plati - rekao je Havić.

Fatka Kulenović, predsjednica Gradskog odbora SDP Bihać, poručila je da svaki glas odlučuje da li će naša djeca rasti u našoj zemlji ili odlaziti negdje u potrazi za boljom budućnošću.

- Jedan glas donosi promjene. Budimo ta snaga koja će napraviti zemlju u kojoj se lijepo živi, ponosnu zemlju, zemlju za sve nas. Promjene se mogu i moraju desiti. Potrebno je vrijeme i potrebno je da svi zajedno radimo na tome da provedemo ono što je Planom 10 zamišljeno - istaknula je Kulenović.

(Patria / Haris Ahbabović)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.