14.8.2023. 17:18
0
Nikšić o Danu žalosti: Ovo je najmanje što možemo učiniti. Ubiranje političkih poena na mrtvim ljudima neću komentirati
Nakon što je Vlada FBiH proglasila Dan žalosti, oglasio se premijer FBiH Nermin Nikšić.

Podsjetimo, Vlada RS je jutros prva donijela odluku o danu žalosti, a potom je Vijeće ministara odbilo to učiniti zbog stava ministara iz RS. Vlada FBiH potom je bila primorana da proglasi Dan žalosti.

Kaže da je to najmanje što se moglo uraditi.

“Proglašavanje dana žalosti je zaista najmanje što možemo učiniti u iskrenoj nadi kako nikada više za tako nešto neće biti potrebe. Kao premijer obećavam maksimalno zalaganje u preduzimanju svih mjera koje bi mogle dovesti do suzbijanja nasilja u porodici.

U našoj zemlji se, nažalost, tragedije i silom prekinuti ljudski životi koriste za ubiranje jeftinih političkih poena kao i za dokazivanje nacionalne pripadnosti i čega sve ne. Ono čemu smo svjedočili posljednjih dana, politizacija, prozivanja, ubiranje političkih poena na mrtvim ljudima, da ne kažem ‘vaganje’ težine nesreća i vrijednosti života, neću ovom prilikom komentarisati iz poštovanja prema žrtvama”, naveo je Nikšić.

On nije htio komentirati glasanje u Vijeću ministara.

“Potpuno sam uvjeren kako je to svjesno urađeno da bi se pokazalo kako su entiteti iznad države. Igre i igrice nikada, ali nikada neće biti dio moje politike, bez obzira koliko me neki ljudi, čak i dobronamjerni, pokušavali uvjeriti kako je bitna percepcija javnosti.

Ako sam nekoga povrijedio time što ništa nisam komentarisao ili što sam čekao hoće li Vijeće ministara usvojiti odluku bez potrebe da se to prebaci na entitetski nivo, iskreno se izvinjavam.

Niko ne može garantirati da se ovakve stvari neće ponoviti, ali vam ja, kao premijer, obećavam da ću uraditi sve što je u mojoj moći da se ovakve tragedije spriječe”, zaključio je Nikšić.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.