27.4.2024. 20:34
0
CIK će naredne sedmice poslati zahtjev Amidžiću da odobri novac za provođenje lokalnih izbora
FOTO: nap
Centralna izborna komisije BiH na jučerašnjoj sjednici usvojila je Izvještaj o izvršenju budžeta Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine za period 1. 1. – 31. 3. 2024. godine. Izvještaj je usvojen sa pet glasova.

Član CIK-a Suad Arnautović kazao je da još uvijek nije usvojen budžet institucija i međunarodnih obaveza BiH ali da bi trebalo uputiti akt Ministarstvu finansija i trezora BiH u skladu sa Izbornim zakonom i pravnim propisima da se osiguraju sredstva za održavanje lokalnih izbora.

Željko Bakalar koji je vodio jučerašnju sjednicu kazao je da Ministarstvo finansija i trezora BiH već izdvojilo više od 7 miliona KM, te da je pripremljen draft dokumenta kojim će tražiti i ostatak sredstava potrebnih za provođenje izbora.

"Obzirom da imamo nove potrebe, moramo dodatno uposliti kadar, izvršiti zakup prostorija za Glavni centar za brojanje, a sukladno pozitivnim pravnim propisima neće i ne smije biti ugrožena provedba izbora u oktobru", kazao je Bakalar.

Nakon što zaprimi zahtjev CIK-a ministar Srđan Amidžić trebao bi odobriti i ostatak sredstava, piše PATRIJA. 

(Erna H.) 

IZBORICIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.