15.6.2018. 12:20
0
Zdravko Mamić izjasio se protiv izručenja Republici Hrvatskoj
Bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić na ročištu pred Sudom BiH izjavio je da je bh. državljanin te se usprotivio izručenju Republici Hrvatskoj.
Kazao je kako ne vjeruje hrvatskom pravosuđu, ustvrdivši kako se protiv njega na Županijskom sudu u Osijeku vodio "montiran proces".

Al Jazeera je javila kako Mamić nije imao uvjerenje o državljanstvu BiH, već je Sudu pokazao dokument sa svojim matičnim brojem, koji je izdao MUP Tomislavgrada.

Sutkinja ima zakonski rok od 24 sata da odlučio o izručenju Republici Hrvatskoj.

Zdravko Mamić priveden je u četvrtak u Međugorju na osnovu međunarodne tjeralice Županijskog suda u Osijeku.

Dinamovog čelnika Županijski sud u Osijeku proglasio je krivim zbog izvlačenja 116 miliona kuna (oko 16 miliona eura) iz zagrebačkog kluba te nanošenja štete državnom proračunu od 12,2 miliona kuna (oko 1,2 miliona eura).

Suoptuženi Zoran Mamić, koji je nazočio današnjem ročištu u Sudu BiH, osuđen je na četiri godine i 11 mjeseci, poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca, a bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović na tri godine zatvora.




(FENA / Lejla Trle)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.