5.7.2018. 9:44
0
Vijeće ministara će privatnom hotelu iz Cazina platiti za smještaj migranata
Vijeće ministara planira platiti privatnom hotelu „Sedra“ kod Cazina za smještaj migranata. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je sinoć za BHT da će migranti biti smješteni u hotel Sedra kod Cazina, te da će na taj način biti sklonjeni sa ulice i na sigurno.

Još uvijek nije poznato koliko će Vijeće ministara Bosne i Hercegovine izdvojiti novca za smještaj migranata u tom hotelu.

Mektić je prethodno predložio da migranti budu smješteni u prostorije Agrokomerca u Velikoj Kladuši. Zatraženo je da ta kompanija, sa većinskim kapitalom Vlade Federacije BiH, prostorije državi ustupi bez naknade. Dogovor o besplatnom najmu Agrokomercovih prostorija za potrebe migranata još uvijek nije postignut sa upravom Agrokomerca. Vijeće ministara bi u međuvremenu za smještaj migranata najvjerovatnije moglo platiti privatnom hotelu „Sedra“.

U Bihaću će se danas održati sastanak između ministra Mektića i kantonalnih vlasti na kojem će biti razmatrana migrantska kriza. U Bihaću i Velikoj Kladuši trenutno boravi najveći broj migranta.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.