5.8.2018. 11:16
1
Bećirović: Stvarati uslove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede
Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je zajedno s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem Panonska jezera gdje je imao niz razgovora s građanima Tuzle i drugih bh. gradova, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Bećirović je, obilazeći Panonska jezera, istaknuo da svi organi vlasti u državi Bosni i Hercegovini moraju stvarati uslove za razvoj turizma, kao najbrže rastuće grane privrede.

U tom kontekstu, rekao je da treba usvojiti inovirane strategije razvoja turizma, te planirati niz novih turističkih zona u prostornim planovima. Strategija nam treba dati pravce razvoja turizma na cijeloj teritoriji države BiH, koje vrste turizma se trebaju razvijati, kakvi su hotelski kapaciteti, infrastruktura i ostali turistički sadržaji za dobru ponudu.

Bećirović je, čestitajući Jasminu Imamoviću na uspješnim projektima, istaknuo  spremnost da sutra, kao izabrani član Predsjedništva BiH, bude promotor pozitvnih primjera, ali i čovjek koji će biti u službi svih gradova i općina.

- Posebnu pažnju moramo posvetiti oblicima turizma koji mogu dati nove šanse za cjelogodišnju turističku sezonu, kao što su zdravstveno-medicinski turizam koji pruža velike šanse za zaradom i novim radnim mjestima - naglasio je Bećirović.

Također, poručio je da se „nema namjeru upuštati u zastarjelu, stereotipnu i svađalačku kampanju koju promoviraju pojedini kandidati“.

Kaže da je njegova politika, politika promocije pozitivnih primjera u privredi, kulturi, sportu, nauci...

- Drugi neka se svađaju, moje je da razvijam novu politiku optimizma, nade i otvaranja perspektive za sve ljude u našoj domovini - zaključio je Bećirović.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.