18.9.2018. 13:26
0
Turisti iz BiH čekaju sa nestrpljenjem povratak kući, avio kompanija otkazala let ugovoren sa sarajevskom agencijom
Putnici iz BiH koji su za odmoru u Tunisu uplatili osmodnevni aranžman tvrde kako su neizvijesnosti kada će im biti omogućen povratak kući.

Prvi problem sa prevozom javio se dan prije polaska, kada im je rečeno da će umjesto u jutarnjim satima krenuti sa aerodroma u Sarajevu, u 16.00 sati.

"Kada smo krenuli trebali smo imati let iz Sarajeva ujutro, a na aerodrom smo trebali doći u 9.00 sati. Noć prije, u 00:00 sati javljaju da će let biti ipak u 16.00 sati i da dođemo na aerodrom u 14.00 sati, što smo i uradili. Međutim, poletili smo tek navečer", govori jedna od putnica koja je željela ostati za sada anonimna.

Kako navodi, agencija Elite Travel je sve ostale stvake iz aranžmana ispoštovala po propisu.
Agencija se, kako bi im nadoknadila taj dan, odlučuje da produži boravak u Tunisu. 

Međutim za planirani termin im, kako su iz Elite Travela kazali za Source.ba, aviokompanija Tunisair express javlja da je došlo do kvara na zakupljenom charter letu.

Dodaju da su svi klijenti u svojim hotelima, koji su morali pronaći što prije, čekali novu satnicu leta. Avio kompanija im jučer potvrđuje let u 19.30 sati iz Monastira za Sarajevo, no kako je kasno izvršen transfer putnika do aerodroma let nije mogao biti realizovan jer bi u Sarajevo sletili u 23.20 sati, a aerodrom u Sarajevu radi do 23.00 sati. 

"Po otkazu leta, gosti su prebačeni u hotel u blizini aerodroma gdje su imali puni uslugu i noćenje. Za danas nam je potvrđen let u 19.00 sati iz Monastira za Sarajevo. Mi iz agencije smo sve vrijeme sa putnicima, naravno mnogi su umorni i izrevoltirani, ali mi dajemo maksimum sa naše strane da riješimo nepredviđenu situaciju", navode u Agenciji uz žaljenje što se dobar tretman putnika i odlična saradnja koju su imali na samoj destinaciji dovodi u pitanje, kao i zbog neugodnosti koji njihovi putnici osjećaju, zbog, kako su naveli problema na koje nisu mogli uticati, jer kao agencija za ovakve vrste aranžmana ovise i o aviokompanijama.

Prema informacijama kojima raspolaže ova agencija putnici bi trebali krenuti večeras u 19:00 sati. 

(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.