25.9.2018. 9:27
0
Brnabić: Hvala Trumpu na novom razumijevanju Srbije
Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je sinoć prisustvovala tradicionalnom prijemu koji u Ujedinjenim nacijama priređuje američki predsjednik, uoči početka Generalne debate zahvalila se Donaldu Trumpu na razumijevanju za stavove Srbije.

"Ne mogu da kažem da smo imali prilike za neki dugačak razgovor, ali sam se zahvalila u ime građana Srbije za jedno novo razumijevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji i da se razumije i naš stav i da se čuje naš glas", rekla je srbijanska premijerka o svom razgovoru s američkim predsjednikom Trumpom, prenosi Radio-televizija Srbije.

Ona je prenijela uvjerenje da Srbija "zaslužuje jedno novo poštovanje u svijetu, da svi prepoznaju napore predsjednika Vučića da izgradimo jedan miran, stabilan, bezbjedan region".

Brnabić je navela da je uvijek prva tema dijalog Beograda i Prištine, ali da se govori i o reformama u Srbiji i dobrim ekonomskim rezultatima.

Ana Brnabić se uoči otvaranja Generalne skupštine sastala sa republikanskim senatorom Ronom Johnsonom. U delegaciji Srbije na 73. zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku koju predvodi Brnabić je i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. 

Premijerka će učestvovati i na skupu "Akcija za mir" posvećenom mirovnim operacijama, a u srijedu će učestvovati i na globalnom "Bloombergovom" biznis forumu, dok će u četvrtak održati govor pred Generalnom skupštinom UN-a, piše N1. 

(Alen Avdić)




 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.