1.10.2018. 8:23
0
Janković: Vučić neće prezati da Srbiju uvuče u tragičan konflikt na Kosovu
Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka (GB) 381 Saša Janković ocjenio je da izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu pokazuju da neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt.
"Vučićeva politika jeste karikatura prave državne politike, ali mi stvarno klizimo ka novoj tragediji Srbije. Iza musolinijevske teatralnosti i farse, krije se ozbiljna opasnost da Vučić na kraju prigrli ratnu opciju kao svoj posljednji izlaz", naveo je u pisanoj izjavi Janković.

On je dodao da je stavljanje snaga bezbjednosti i vojske Srbije u najviši stepen pripravnosti dio "lošeg scenarija" i provokacije sa kosovske strane ne mogu ih opravdati.

"Dizanje vojske na noge djeluje posebno uznemirujuće ako se ima u vidu Vučićeva izjava da će mir braniti 'gotovo' po svaku cijenu, što praktično znači da se Srbija pod njegovim vodstvom odriče politike mira. Realni, nesumnjivo teški problemi Srba na Kosovu ne mogu se riješiti oružjem, i ta lekcija iz posljednjeg rata nije bitna Vučićevom režimu", ocjenio je Janković.

Kako se napominje u saopštenju, samo demokratski i građanski nastrojene vladajuće strukture u Beogradu i Prištini mogu trajno riješiti konflikt, na korist i albanskog i srpskog naroda.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.